Scroll Top

Ons verhaal

Mijn naam is Tom Braeckman. Van kinds af aan was ik al geïnteresseerd in het reilen en zeilen van het Tuincentrum, dat vroeger geleid werd door mijn ouders en mijn nonkel.

Ik ben de middelste van 3 broers. Mijn andere 2 broers zijn krakken in ‘mechaniek’. Ik daarentegen, volgde mijn passie en studeerde tuinbouw in het middelbaar, gevolgd door een bacheloropleiding agro- en biotechnologie.

De jaren verstreken, mijn droom realiseren… zou dit ooit werkelijkheid kunnen worden? Wel, op 1 september 2020 besloot ik mijn dromen na te jagen en nam ik het tuincentrum van mijn nonkel en vader over.

Onder het motto ‘je bent jong en je wilt wat’, probeer ik steeds met vernieuwde concepten op de proppen te komen zodat het Tuincentrum een vaste waarde wordt in Laarne en omstreken, en dit voor jong en oud.

Zo is er, naast het reeds bestaande aanbod van (bloeiende) planten, kamerplanten, groenten en kruiden sinds 2020 de plukweide, die startte als proefproject. Daar telen we op een ecologisch bewuste manier snijbloemen. Stilletjes aan groeit de plukweide uit tot een echte troef in Laarne. Je kan er van april tot oktober niet alleen gezellig bloemen plukken, maar er worden  ook tal van events georganiseerd in samenwerking met plaatselijke besturen.

Wie ons tuincentrum al een bezoekje bracht heeft ongetwijfeld our little tornado’s gespot. Wout is ons oudste zoontje. Stan is onze jongste telg. De passie die ik koester, wens ik dolgraag door te geven aan mijn kinderen want wie weet, misschien eindigt ons verhaal in hun nieuw begin.

In naam van het volledige team heet ik je van harte welkom op onze website en we hopen je snel te mogen ontmoeten, hier bij Tuincentrum Braeckman.

ons team

TOM

Tom is zaakvoerder van het bedrijf. Hij stelt zichzelf graag voor in ‘Het verhaal van Tuincentrum Braeckman’.

In 2021 won hij de groene pluim van Laarne. Met zijn hart voor de natuur kiest hij resoluut voor ecologie, duurzaamheid en korte keten. Dit doet hij onder meer door samenwerkingen met lokale telers en ondernemers, een bloemenplukweide en vervoer van boeketten met de bakfiets.

Hij vindt het belangrijk dat zijn bedrijf een familiale sfeer uitademt, met een eigen visie en met expertise en zo wil hij zich dan ook onderscheiden.

Tom - Ons verhaal - Tuincentrum Braeckman

GEERT

Hier zie je Geert. Geert is onze pater familias en voormalig zaakvoerder. Hij bracht Tuincentrum Braeckman samen met zijn broer groot. Hij heeft een grote voorliefde voor Italië en kiest er in het voorjaar dan ook persoonlijk enkele van onze kruiden voor ons uit.

Je vindt hem dagelijks van ’s morgens vroeg in en rond het tuincentrum.  Hij is voortdurend in de weer. Hij heeft een gouden hart, is niet verlegen om een grapje en legt iedereen graag in de watten: zijn collega’s met een lekker gebakje en zijn klanten met  topservice en een vriendelijke babbel.  Met zijn jarenlange ervaring bezit hij massa’s plantenkennis.

Geert - Ons verhaal - Tuincentrum Braeckman

hilde

Ziehier Hilde! Ze werkt sinds 2021 als floriste in het tuincentrum. Ze heeft een hart voor dieren en is een grote bloemen- en natuurliefhebber. Haar favoriete plekken in huis zijn dan ook de plukweide en de bloemenkamer. Ze heeft een sterke ecologische visie en die kracht gebruikt ze dan ook als verantwoordelijke voor de plukweide, waar ze met veel zorg bijdraagt aan het duurzame bloementelen. In de winkel helpt ze de klanten graag bij hun groene aankopen of boeketjes.

Hilde - Ons verhaal - Tuincentrum Braeckman

elena

Dit is Elena. Zij werkt sinds 2021 bij Tuincentrum Braeckman. Je kan haar (en haar West-Vlaamse tongval) terugvinden in de bloemenkamer of tussen de planten in onze urban jungle. Ze staat klanten graag bij in het kiezen van boeketten, planten, potten en decoratie. Daarnaast is ze graag creatief bezig en deinst ze niet terug voor een uitdaging. De serre voelt voor onze stadsmus intussen al als haar tweede thuis.

An

Dit is An. Zij vult sinds september 2022 het Braeckman-team aan. Na vele jaren in de zorgsector schoolde zij zich om tot eco-bloementeler en floriste. Ze omschrijft zichzelf als creatief, transparant, ordelijk en communicatief. Zij zet het pop-up concept Plan B (oekee) op de kaart, waarbij ze de mooiste weelderige eco-boeketten maakt voor bedrijven, handelaars, horeca en zorginstellingen in de ruime regio Laarne. Je vindt haar vaak tussen de bloemen in de bloemenkamer en op de plukweide, of met schrijfsels aan haar bureau.

An- Ons verhaal - Tuincentrum Braeckman

robby

Dit is Robby, papa van 2 flinke jongens Léon en Georges.  Hij is sportief, loopt wekelijks zijn kilometertjes en speelt regelmatig padel en voetbal. Hij werkt al  2 jaar als flexijobber bij Tuincentrum Braeckman. Tijdens de week werkt hij als magazijnier in de autosector.  Hier tussen het groen en de bloemen werken en prachtige tuinen ontdekken… het is een mooie afwisseling met zijn hoofdjob. Je kan hem vooral op zaterdagvoormiddag in het tuincentrum vinden.

ruben

Ruben is de jongste telg en versterkt team Braeckman sinds september 2022. En dat kan je heel letterlijk nemen. Hij helpt Tom met grote en kleinere tuinwerken. Hij houdt van voetbal en fitness en gaat graag uit met vrienden, maar hij is altijd fris en monter en trouw op post!

Privacy voorkeuren
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.