Het verhaal van
tuincentrum braeckman

Ik, Tom Braeckman, was al van kinds af aan geïnteresseerd in het reilen en zeilen van het Tuincentrum dat vroeger geleid werd door mijn ouders en mijn nonkel.

Ik ben de middelste van 3 broers. Mijn andere 2 broers zijn krakken in ‘mechaniek’, ik daarentegen volgde mijn passie en studeerde tuinbouw in het middelbaar, gevolgd door een bacheloropleiding agro- en biotechnologie.

De jaren verstreken, mijn droom realiseren… zou dit ooit werkelijkheid kunnen worden? Wel op 1 september 2020 besloot ik mijn dromen na te jagen en nam ik het tuincentrum van mijn nonkel en vader over.

Onder het motto je bent jong en je wilt wat, probeer ik steeds met vernieuwde concepten op de proppen te komen zodat het Tuincentrum een vaste waarde wordt in Laarne en omstreken.

Zo is de plukweide, die startte als proefproject, stilletjes aan aan het uitgroeien tot een ecologische topper in Laarne. Het spreekt voor zich dat ik het voorjaar ‘the most wonderful time of the year’ vind. Op deze plukweide kan je niet alleen gezellig bloemetjes plukken maar zullen ook tal van events georganiseerd worden in samenwerking met plaatselijke besturen.

Het succesverhaal van de plukweide had ik graag doorgetrokken naar het Tuincentrum. Onder het motto ‘lokaal wordt het nieuwe normaal’ worden er wekelijks verse boeketjes gemaakt. Daarnaast zijn ook boeketjes op maat mogelijk. Naast boeketjes kan je bij ons ook terecht voor kamerplanten en droogboeketjes. Kan je bepaalde kamerplanten moeilijk houden? Vraag gerust hulp aan één van onze nieuwe medewerkers Hilde of Elena.

Wie ons tuincentrum al een bezoekje bracht heeft ongetwijfeld ‘our little tornado’ gespot. Wout is ons oudste zoontje. Stan is onze jongste telg. De passie die ik koester, wens ik dolgraag door te geven aan mijn kinderen want wie weet, misschien eindigt ons verhaal in hun nieuw begin.

Team Braeckman
Tom, Geert, Hilde & Elena

Geert zonder achtergrond2
Nieuwteamapart
Privacy voorkeuren
When you visit our website, it may store information through your browser from specific services, usually in form of cookies. Here you can change your privacy preferences. Please note that blocking some types of cookies may impact your experience on our website and the services we offer.